Het Tatra-gebergte ligt op de grens van Polen en Slowakije. Het is maar zo'n 40 km lang en 25 km breed waarvan het grootste deel in Slowakije ligt. Bergtoppen tot 2800 m en weinig wegen houden het ongerept.   

De reis verloopt via het zuiden van de voormalige DDR en de Poolse zuidgrens naar het oosten. Meerdere berg- en heuvelruggen in centraal Europa bieden je rustig rijden met (meestal) weinig verkeer. Het is een aaneenschakeling van Nationale Parken (NP). De route pakt ze allemaal mee: Ertsgebergte, Reuzengebergte, Beskiden, Hoge Tatra, Lage Tatra, de Mala Fatra en het Sumava NP.   

De etappe naar Zakopane kent 2 varianten. Naast de 'normale' is er een korter en sneller alternatief dat je voert langs concentratiekamp Auschwitz. Voor wie dat altijd al eens heeft willen bezoeken ligt hier je kans. 

Aan de voet van het Poolse deel van de Hoge Tatra ligt Zakopane en dit spectaculair gelegen stadje vormt het keerpunt van de 15-daagse.   

Slowakije rij je binnen via de oostelijke kant van de Hoge Tatra. Vanaf Zilina gaat het dan dwars door Tsjechië eerst naar het noordwesten, dan naar het zuidwesten. De reis eindigt in het Rhön Naturpark in de buurt van Fulda.   

Voor wie dat wil behoort badderen en 'wellnessen' ook tot de mogelijkheden. Natuurlijk zijn er enkele hotels in deze reis opgenomen die je daarmee van dienst kunnen zijn. Het is een reis van 9 etappes (274 km gemiddeld) met 4 vrije dagen: 2 in Polen, 1 in Slowakije en 1 in Tsjechië. Maar wie dat anders wil kan dat aangeven.