Stel, je rijdt zo letterlijk mogelijk langs de rand van Nederland. Zo dicht mogelijk langs de feitelijke grens met Duitsland en België, als het maar verhard is. Maar zonder de Waddeneilanden. Wat is er dan te zien? Hoe leuk is het om daar motor te rijden? Nou, heel verrassend! 

Grensgebieden zijn vaak interessant, vooral die nog écht grens zijn maar daarvoor moet je tegenwoordig heel ver rijden. Er is doorgaans weinig bebouwing en dus weinig verkeer. Met vaak natuurlijke grenzen. En de landschappen zijn afwisselend. Zo kom je langs plekjes waar je nog nóóit van hebt gehoord: Kleine Huisjes, Polen, Zwarte Haan....

Om praktische redenen is hier en daar wat afgeweken van die letterlijke grens. Soms is er meer bebouwde kom dan je lief is, bv. in de regio Arnhem-Nijmegen en in de dichtbevolkte Parkstad in oostelijk Zuid Limburg. Ook zijn de routes af en toe wat ingekort omdat de reistijd anders te lang zou worden vanwege de vele binnendoorweggetjes. Deze tour langs de rand van Nederland omvat ca. 1500 km en dat doen we in 6 etappes met een vrije dag naar keuze.    

Aangezien deze route een aaneengesloten rondje vormt is het mogelijk om de tour te starten in een van de 6 etappeplaatsen. Naar keuze dus, afhankelijk van je woonplaats. De dagen van de week liggen in tegenstelling tot voorgaande jaren niet meer vast maar zijn ook flexibel. Dat geldt ook voor de vrije dag: die kon je plannen waar je wilt in deze week.