donderdag - aanreis naar Bad Liebenstein 
Dit stadje ligt aan de westelijke punt van het Thüringer Wald, makkelijk bereikbaar vanuit elke regio in Nederland. Vanuit Utrecht is het zo'n 500 km.

vrijdag - Bozi Dar 
Vanzelfsprekend voert de route door het fraaie Thüringer Wald wat uiteindelijk overgaat in het Ertsgebergte. Onderweg komen we langs twee interessante overblijfselen uit de tijd van het IJzeren Gordijn: een bunkermuseum en een dorp dat destijds letterlijk gedeeld werd door De Muur. Het is nu een indrukwekkend openluchtmuseum. Bozi Dar ligt in Tsjechië tegen de grens met Duitsland aan. Je verblijft er twee nachten.

zaterdag - vrije dag  
Het Tsjechische platteland nodigt uit voor een lekkere toertocht. Ook een bezoek aan Praag (55 km) behoort tot de mogelijkheden. Het grootste deel van het Ertsgebergte ligt in Duitsland en daarmee zijn er daar ook talloze toermogelijkheden, meteen noordelijk van Bozi Dar.  

zondag - Zittau
De mooiste rit: hoogste punt, mooiste bergwegen, kronkelend langs de grens met Tsjechië. Weinig verkeer en leuke stadjes. Het hotel ligt op loopafstand van het mooi bewaard gebleven centrum.   

maandag - Zittau vrije dag
Wie even niet wil rijden zit goed want Zittau is een interessant oud stadje waar de sporen van de voormalige DDR het best bewaard zijn gebleven. Voor een dagtocht wordt het lastig kiezen: Polen en/of Tsjechië liggen om de hoek.

dinsdag - Berlijn
Langs de Poolse grens gaat het noordwaarts. Vroeger heette dat 'Sperrgebiet' dus verlaten en ongerepte natuur. Dwars door het Spreewald nader je Berlijn vanuit het zuidoosten. Het hotel ligt aan de rivier de Spree en is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het centrum morgen.

woensdag - Berlijn vrije dag
Er is simpelweg teveel aan moois. Openbaar vervoer ligt voor de deur. Handig is om vooraf na te gaan welke krenten je uit de pap wilt halen: van Stasimuseum tot Muur, van Hitlerbunker tot Trabant en nog véél meer.

donderdag - Sternberg
Vlot de stad uit naar het noorden rij je via fraai platteland naar het mooie merenlandschap dat ontstaan is in de laatste ijstijd: de Mecklenburgische Seenplatte. Het hotel ligt aan een van die vele meren.

vrijdag - Hellwege
De laatste etappe leidt dwars door de Lüneburger Heide. Bij de brug over de Elbe staat een bord op de plek waar tot 1989 de grens met West-Duitsland lag. De motorreis door dit recente verleden van onze buren eindigt hier al een beetje…

zaterdag - thuisreis
Na het ontbijt einde van dit arrangement. Het is zo'n 300 km naar Utrecht. Goede thuisreis gewenst!