zaterdag - aanreis naar Bad Liebenstein
Ten zuiden van Eisenach ligt dit stadje aan het begin van het Thüringer Wald. 

zondag - Bozi Dar
Deze etappe is dezelfde als in de DDR reis. Vanzelfsprekend voert de route door het fraaie Thüringer Wald wat uiteindelijk overgaat in het Ertsgebergte. Onderweg komen we langs twee interessante overblijfselen uit de tijd van het IJzeren Gordijn: een bunkermuseum een dorp dat destijds letterlijk gedeeld werd door De Muur. Bozi Dar ligt in Tsjechië tegen de grens met Duitsland aan. 

maandag - Karpacz
Het mooiste deel van deze etappe loopt grotendeels aan de Duitse kant van de grens. Daarmee vermijdt je veel bebouwde kom in Tsjechië. Het Ertsgebergte gaat ongemerkt over in het Reuzengebergte (Krkonosze). Aan de Poolse kant ervan ligt Karpacz, een mooi stadje met alle voorzieningen. 

dinsdag - Karpacz vrije dag
Toeren in het Reuzengebergte aan beide zijden van de grens is natuurlijk interessant. Ook het Poolse stadje Jelenia Gora ligt vlakbij. Er is o.a. een kabelbaan naar de Sniezka, de hoogste top van het Reuzengebergte (1700 m). Badderen in het hotel kan ook. Restaurantjes en dergelijke zijn er meer dan genoeg. Laat je verrassen door de lage prijzen.... 

woensdag - Raciborz
Nu weer eens in Polen, dan weer in Slowakije slinger je door Silezië en Moravië verder oostwaarts. Deze Westelijke Karpaten zoals ze ook genoemd worden vormen de waterscheiding tussen Oostzee en de Zwarte Zee. 

donderdag - Zakopane
Er valt wat te kiezen vandaag: de oorspronkelijke route gaat via de nodige heuvelruggen naar Zakopane, ingeklemd tussen de toppen van de Hoge Tatra. Wat ook kan is een alternatieve route volgen (sneller en korter) zodat je tijd hebt voor een bezoek aan Auschwitz. Je bent er nog nooit zó dichtbij geweest....   

vrijdag - Zakopane vrije dag
Terrasjes pakken is leuk in dit typische bergstadje. Kleinschalig, toeristisch, paard & wagen, de lucht van houtvuur in je neus, er is genoeg te doen en te zien. Krakau is niet ver weg (onderweg kom je dan langs authentieke dorpjes zoals Chocholow).  

zaterdag - Zilina
Het dak van de tour! Een oostelijke lus rond de Hoge Tatra vormt het keerpunt en brengt je via de Lage Tatra naar de Mala Fatra heuvelrug in Slowakije. Prachtige rit met goede wegen en mooie uitzichten. Na gedane arbeid is het goed rusten in een plezierig hotel. 

zondag - Zilina vrije dag
De vrije dag vandaag zal in het teken staan van luieren in de sauna en het zwembad van het hotel. Of van een mooie toertocht in de Velka Fatra heuvelrug zuidoostelijk van het stadje.

maandag - Sumperk
Je verlaat Slowakije en rijdt noordwestelijk naar de Jesenik Mountains in Noord-Moravië in Tsjechië. Bossen en heuvels met weinig bebouwde kom maken deze etappe tot een aangename. 

dinsdag - Trebon
Je steekt vandaag het land zowat over van noordoost naar zuidwest. Via Zuid-Moravië kom je in Zuid-Bohemen met bekende plaatsen als Ceske Budejovice en Cesky Krumlov. In dit rijtje past ook Trebon want het is een authentiek vestingstadje (met een verrukkelijke bierbrouwerij...) en daarom blijf je daar 2 nachten. Het hotel ligt in het centrum waar alles gebeurt.
   

woensdag - Trebon vrije dag
Toeren in de omgeving, een bezoek aan het terras van de brouwerij, rondlummelen in het stadje met veel bezienswaardigheden, het kan allemaal.  

donderdag - Furth im Wald
Hoofdschotel vandaag is het Sumava Nationaal Park, dat is de Tsjechische kant van het Böhmerwald. Een mooi natuurgebied wat gelukkig ongerept is gebleven.  

vrijdag - Elfershausen
Als laatste volgt een aaneenschakeling van Naturparken: Frankische Schweiz, Steigerwald en Bayerische Rhön. Een fraai slot aan deze reis.  

vrijdag - thuisreis
Het hotel ligt vlakbij de snelweg. Goede reis naar huis!