vrijdag
Dit is de beste dag om te vertrekken want zondag vertrekt de veerboot vanuit Italië. Hoe laat en waar hangt af van je keuze, vaarschema en beschikbaarheid. 

zaterdag
Je kiest voor je eigen route op weg naar de Adriatische kust. Uiteraard kan ik adviseren hoe dat het beste en het leukste kan, afhankelijk van de plaats en tijd van vertrek.  

zondag - vertrek veerboot
Hou er rekening mee dat je 2 uur voor vertrek moet inchecken. Die speling is sowieso handig voor als er wat geburt onderweg. Het is aan boord Griekse tijd, dus een uur later. Een heerlijke cruise over de Adriatische Zee volgt in accommodatie naar keuze, vooraf te boeken. Neem gerust contact op voor advies.

maandag
Aankomst in Patras op de Peloponnesos. Exacte tijd hangt af van de gekozen veerbootmaatschappij en het vaarschema. Het hotel is dichtbij en na een goede nachtrust ben je er helemaal klaar voor! 


dinsdag Patras - Olympia
Het gaat al meteen de bergen in naar het zuidoosten. De route maakt een mooie lus die langs de kust van de Golf van Korinthe loopt. Wie graag de beroemde Olympische site in Olympia wil bezoeken kan een afstekertje maken in de route voor wat extra tijd daarvoor. 

woensdag - Kissamos
Je rijdt zuidwaarts door prachtige valleien en bergketens naar de 'middelste vinger' onder aan de Peloponnesos. Daar vertrekt in de middag de veerboot naar Kreta waar je om 23 uur aankomt in Kissamos.   

donderdag - vrije dag
Zon, zee, strand, kies maar. De mooiste zijn met de motor bereikbaar. Een boottochtje naar het schiereiland Gramvousa kan ook. Of een bezoek aan de stad Hania. 

vrijdag - Omalos
Deze etappe laat meteen zien dat je reisgemiddelde laag zal zijn. Een prachtige rit naar Omalos, een nederzetting op 1000 m hoogte, niet ver van het begin van de beroemde Samaria kloof. 

zaterdag - Plakias
Verder door de bergen naar de noordkust en weer terug naar het zuiden. Plakias is een stadje aan de Libische Zee waar het goed toeven is. Alle voorzieningen zijn er én een heerlijk hotel.  

zondag - vrije dag
Genoeg te toeren, strand voor de deur, luieren bij het zwembad, terrasje pakken en meer van die vervelende dingen.

maandag - Anogia
Opnieuw de bergen in naar het noordoosten. Daar ligt tegen een berg aan geplakt het stadje Anogia. Een authentiek bergdorp met veel hoogteverschillen. Hier is het leven op straat nog net als vroeger, inclusief traditionele klederdracht van vooral mannen.  

dinsdag - vrije dag
Rondlummelen in dit bergdorp is een bijzondere beleving. Ook is een prachtige bergrit te maken (retour) naar de eeuwige sneeuw.  

woensdag - Matala
Een vlotte rit over een deel van de hoofdweg (binnendoor is het asfalt te slecht) brengt je naar Matala, een dorp bekend geworden door de hippies in de jaren 70 die daar in holen in de rotswanden leefden. Leuk om te zien (de rotswanden, de hippies zijn er niet meer).

donderdag - vrije dag
Lekker een dagje luieren! 

vrijdag - Mirtos
Langs de zuidkust naar het oosten, richting Ierapetra. De terrasjes in Mirtos liggen zowat op het strand. Het 'centrum' van het dorp met de restaurantjes ligt maar 100 m van zee.

zaterdag - vrije dag
Wie wil toeren kan zijn hart ophalen ten noorden van Mirtos. Hou er rekening mee dat het wegdek wat minder kan zijn. Mirtos kent een andere sfeer dan Matala want het is nou juist niet zo toeristisch. Daarom leuk om wat tijd door te brengen na een mooie toertocht.

zondag Mirtos - Palekastro
De rit naar het noordoosten is bijzonder fraai. Eerst langs de kust, dan dwars door de bergen in het binnenland. Dit deel van Kreta is nogal verlaten en heel ruig. De route loopt langs Kato Zakros, een mooie baai aan een doodlopende weg. In Palekastro is alles wat je nodig hebt inclusief restaurantjes en terrasjes. Het hotel ligt even buiten het stadje. Je blijft hier 2 nachten.

maandag - vrije dag
In het nabijgelegen Vai groeien palmbossen tot aan het strand en dat doen ze van nature hier (de enige plek in Europa). De 'Valley of the Dead" (even terug naar Kato Zakros) is een lekkere wandeling door een kloof waar in vroeger tijden mensen werden begraven in de rotswanden. Op loopafstand van het hotel liggen 2 prachtige strandjes. 

dinsdag - Kokkino Chari
Terug naar de bewoonde wereld. De kustweg is heel mooi. Via het bergachtige achterland van Elounda passeer je de vlakte van Lassithi. Heraklio is de hoofdstad dus druk. Maar je comfortabele hotel ligt daar ca. 10 km vóór, direct aan zee.    

woensdag vertrek veerboot naar Piraeus
Deze dag is beschikbaar voor allerlei leuks want het schip naar Piraeus vertrekt pas 's avonds. Aan te bevelen is een bezoek aan het autoluwe centrum van Heraklio, al of niet in combinatie met een bezoek aan Knossos. 

donderdag - Patras
Een vroege aankomst in Piraeus betekent snel de stad uit en dan volgt een fraaie etappe via Delfi naar Patras waar om middernacht de boot vertrekt. Wie de site van het Orakel van Delfi wil bezoeken kan dat doen en kan dan meteen door naar de check-in in Patras. Tijd van vertrek afhankelijk van maatschappij en vaarschema. 

vrijdag
Een volle dag op zee. 

zaterdag
Aankomst terug in Italië en dus weer een uur vroeger! Een goede thuisreis gewenst!